Un crap, 75 ml ulei, 200 ml vin rosu, piper, 200 g bulion, o lingurita sare.
Se curata crapul, se spala si se taie în bucati. Se sareaza si se asaza într-o tava, se ung cu ulei bucatile de peste, apoi se dau la cuptor. Când pestele s-a rumenit, se adauga vinul, piperul si bulionul subtiat cu apa. Se lasa sa dea bine în fiert, apoi se scoate din cuptor.
Prajitura cu brânza de vaci
5 oua, o cana zahar, coaja de la o lamâie, 200 ml apa minerala, 150 ml ulei, 1 praf de copt, sare, faina.
Umplutura: 500 g brânza de vaci, 150 g zahar, 2 linguri gris, 2 oua, coaja de portocala rasa.
Albusurile se bat cu zaharul ca la bezea, se adauga pe rând coaja de lamâie, uleiul, praful de copt, galbenusurile frecate cu sare si apa minerala si se mixeaza foarte bine dupa fiecare. La urma se pune faina pâna ce aluatul capata consistenta unui chec. Umplutura se prepara din brânza care se amesteca bine cu zaharul, grisul, ouale si coaja de portocale. Într-o tava tapetata cu ulei si faina, se pune aluatul iar peste el se adauga cu o lingura gramajoare din umplutura si apoi se da la cuptor, la foc moderat. Dupa ce s-a copt, se pudreaza deasupra zahar farin vanilat.
Comentarii