400 g faina, 100 g zahar, 4 galbenusuri, 100 g margarina, 100 ml lapte, 20 g drojdie, 2-3 linguri de pesmet sau gris. Pentru crema: 500 g fructe de sezon, 4 albusuri, 200 g zahar, 200 g nuca macinata. Drojdia se amesteca bine cu putina faina si se dilueaza cu laptele caldut in care s-a adaugat putin zahar, apoi se lasa la crescut. Faina se framânta bine cu margarina, zaharul, galbenusurile, drojdia dospita si putina sare. Se intinde o foaie de aluat, care se asaza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, apoi se presara cu pesmet sau gris. Deasupra se pun fructe de sezon si se lasa la dospit. Se coace prajitura la foc moderat, iar când aluatul este aproape copt, se acopera cu albusurile, batute spuma tare cu zaharul, si nuca macinata. Se mai coace 10 minute si se taie, dupa ce s-a racit, sub forma de cubulete.
Comentarii