250 g peste file, 1 albus de ou, sare, piper negru, chimion macinat, coriandru, 1 lingurita amidon alimentar, 3 linguri ulei.
Pestele se zvanta si se taie bucati potrivit de mici. Albusul se bate spuma. Se amesteca bine cu sare, toate condimentele si cu amidonul alimentar. Bucatile de peste se dau mai intai prin albus, apoi prin amestecul de condimente. Uleiul se infierbanta si se prajesc bucatile de peste, pe rand, pana devin galben-maronii.
Fursecuri cu ciocolata
250 g unt, o lingurita zahar vanilat, 250 g zahar, 125 g zahar pudra, 1 ou, 75 g cacao, 2 linguri lapte, 2 linguri faina, 1/2 lingurita praf de copt, 250 g ciocolata.
Se freaca untul spuma. Se amesteca in unt zaharul, zaharul pudra, oul, cacaua si laptele. Praful de copt se amesteca bine cu faina, se incorporeaza in aluat si la urma se pun bucatelele de ciocolata. Intr-o tava tapetata cu hartie se pun fursecurile cu lingura si se coc la foc potrivit.
Comentarii