8 frunze mari de varza, 500 ml zeama de oase, 40 g unt, 1 vârf de cutit de nucsoara, 3 lingurite de amidon, 2 oua, 3 chifle, sare, 300 g carne tocata, coaja razuita a 1/4 lamâie. Se scoate cotorul tare din fiecare frunza de varza. Frunzele se oparesc in apa fierbinte sarata. Chiflele inmuiate in apa rece se strecoara si se adauga la carne. Se mai pun untul, ouale si se condimenteaza cu sare si nucsoara. Se omogenizeaza bine, apoi fiecare frunza se umple cu aceasta compozitie. Se inchide bine la margini. Untul ramas se incinge intr-o oala in care se introduce varza umpluta, se adauga zeama de oase si se fierbe 40 minute. Când sarmalele s-au fiert, se scot si se pun deoparte. Zeama se ingroasa cu amidon. Se condimenteaza cu sare si nucsoara, apoi se adauga la varza inainte de servire. Se serveste cald.
Supa de cuscus cu legume
O ceapa, 1 morcov, 1 fir telina apio, 1/2 pastârnac, 1 ardei...
Comentarii