5 dovlecei mijlocii, 200 g cascaval ras, 4 rosii, ulei, sare, marar verde, unt, smantana.
Se curata dovleceii de coaja, se taie rondele. Se prajesc in ulei incins pe ambele parti, intorcandu-i mereu. Se ia un vas de sticla incasabil sau o cratita si se asaza un rand de dovlecei prajiti, un rand de cascaval, un rand de felii de rosii si tot asa pana se termina cu un rand de dovlecei deasupra, peste care se pun cascaval si verdeata. Se adauga bucatele de unt si smantana. Se dau pentru aproximativ 15 minute la cuptor.
Caise cu frisca
10 caise, 250 g zahar, ½ pahar apa, 500 g frisca.
Se spala caisele, se scot samburii, se taie jumatati sau sferturi. Se prepara un sirop din zahar cu apa. Cand siropul este gata si clocoteste, se adauga caisele. Se lasa sa dea un clocot. Se scot pe un platou. Se lasa sa se raceasca. Deasupra se pune frisca si se orneaza cu bucati de caise.
Comentarii