500 g fasole uscata, 1 ceapa, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 frunza de dafin, sare. Se alege fasolea si se spala. Inainte de a fi pusa la fiert se tine 2 ore in apa calduta. Se scurge si se pune intr-o oala cu apa rece, care sa o acopere bine. Se pune pe foc mic. Dupa ce da in clocot, se scurge si se pune din nou la foc potrivit cu alta apa, fierbinte. Se adauga o ceapa, zarzavatul si o frunza de dafin. Se fierbe pe foc mic; numai astfel ramân boabele intregi. Catre sfârsit se pune sarea. Se serveste calda sau rece, cu muraturi. Când se asaza in castron sau in farfurie, se scoate zarzavatul si frunza de dafin. Daca fasolea este mai veche, se moaie in apa din ajun.
Supa de cuscus cu legume
O ceapa, 1 morcov, 1 fir telina apio, 1/2 pastârnac, 1 ardei...
Comentarii