10 ficatei de pui, o lingura unt, 500 g ciuperci, patrunjel verde, o legatura ceapa verde, 2 linguri smântâna.
Se rumenesc ficateii in unt. Sa nu se usuce, se stropesc mereu cu apa sau se pune de la inceput untul cu o canita de apa. Se amesteca mereu. Ciupercile se spala bine, se taie in felii si se pun cu ceapa in unt sa fiarba câteva minute, pâna scade zeama pe care au lasat-o. Când ciupercile sunt fierte, se adauga ficateii, patrunjelul tocat si se lasa sa fiarba impreuna. Se adauga smântâna amestecata cu o lingurita de faina si se mai lasa sa dea un clocot. Se serveste cu mamaliguta.
Tort moca expres
Blatul: 35-40 biscuiti, 200 g cafea lichida, usor indulcita, 100 ml visinata.
Crema: 150 g ciocolata cu lapte, 100 g ciocolata amaruie, 200 g unt, 200 g zahar pudra, 3 galbenusuri.
Se bat galbenusurile cu zaharul pâna ce se albesc. Treptat se incorporeaza untul si jumatate din visinata. Ciocolata amara rupta in bucati se pune intr-o craticioara cu 2 linguri de apa si se topeste amestecând mereu. Se procedeaza in acelasi mod cu ciocolata cu lapte. Apoi ciocolata amara se adauga la jumatate din crema de unt, iar ciocolata cu lapte la cealalta jumatate. Se ia o forma de tort, se tapeteaza cu hârtie si apoi se umple alternând un rând de biscuiti inmuiati in esenta de cafea si cealalta jumatate de visinata, un rând de ciocolata amara, un rând de biscuiti inmuiati, apoi ciocolata cu lapte. Trebuie sa ne mai ramâna câte putina crema din cele doua variante. Se pune compozitia in forma de tort 3-4 ore la frigider, apoi se rastoarna pe un platou si se acopera cu crema ramasa. Se orneaza dupa gust cu ciocolata rasa sau frisca.
Comentarii