Ficatei de pasare, suc de lamaie, ulei, pesmet, 1-2 catei usturoi, patrunjel verde.
Se prajesc ficateii in ulei, fara sare. Cand s-au rumenit, se scot pe o farfurie. Se prepara un sos din ulei, suc de lamaie, putin pesmet fin, usturoi zdrobit, apa sau supa. Se bate bine cu telul. Se pune intr-o cratita si se fierbe pana se leaga. In acest sos se pun ficateii si patrunjel verde tocat. Se lasa sa fiarba putin si se amesteca pana este gata.
Prajitura cu biscuiti si piersici
500 g biscuiti, 1 kg piersici.
Crema: 4 oua, 500 ml lapte, 250 g zahar, 2 linguri smantana, 2 linguri faina, vanilie sau 2 plicuri de crema de vanilie.
Se ia o tava de cuptor patrata, se asaza biscuitii in strat. (Tava se unge cu unt sau ulei si se tapeteaza cu faina). Peste stratul de biscuiti se pun jumatati de piersica. Se prepara crema: se bat ouale, se adauga laptele in care s-a dizolvat zaharul, se pune smantana si se amesteca, apoi se incorporeaza usor faina si vanilia. Se toarna crema peste fructe si se da la cuptor. Cand este coapta, prajitura se scoate si se pune pe un platou.
Comentarii