500 g muschi de porc, 2 carnati cabanos, 2-3 castraveti murati, 100 g masline fara samburi, 1 ardei rosu, 300-400 ml smantana, sare, piper, cimbru.
Carnea se taie in felii. Carnatii se taie si se prajesc pe jumatate. In uleiul ramas se prajesc si feliile de carne. Castravetii murati se feliaza. Ardeiul se taie julien. Toate ingredientele se amesteca si se pun intr-o tava la cuptor pentru gratinare.
Prajitura cu scortisoara
250 g faina, 4 oua, 1 praf de copt, 100 g zahar, o lingurita scortisoara macinata, 50 g miere, 6 nuci.
Se bat albusurile cu zaharul ca la bezea. Se adauga galbenusurile, mierea calduta, praful de copt si faina. Se amesteca totul foarte bine si dupa aceea se toarna compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Deasupra se presara nuci taiate marunt si se da la cuptor, la foc potrivit.
Comentarii