180 g faina, 140 g unt, 100 g zahar pudra, 2 galbenusuri, vanilie, coaja rasa de lamâie sau de portocale, 100 g nuci, visine din dulceata. Se freaca untul cu zaharul câteva minute, apoi se încorporeaza galbenusurile pe rând, vanilia (baton) tocata fin, coaja de lamâie, apoi, treptat, faina. Se obtine un aluat care se lasa la rece pâna se întareste. Se formeaza apoi din aluat cu mâna cocoloase cât o nuca mare, se înmoaie în albusul batut de doua-trei ori cu furculita, apoi se înmoaie în nuci pisate. Pe o tava unsa cu unt si presarata cu faina se asaza cocoloasele cu distante de 2 cm între ele. Se apasa cu degetul, înmuiat în faina, în mijlocul fiecaruia pentru ca sa se formeze câte o gropita. Se coc în cuptor la foc potrivit, iar, când sunt gata, în fiecare gropita se pune câte o visina din dulceata. Se scot pe o farfurie si se pudreaza cu zahar pudra vanilat. În lipsa de nuci, aceste fursecuri se pot presara pe deasupra cu anason.
Comentarii