3 oua, gris, 3 linguri unt, 1/2 pahar smantana, sare.
Se bat ouale spuma si se adauga grisul in ploaie, amestecand mereu cu lingura, pana se obtine o pasta. Din aceasta compozitie se ia cu o lingura inmuiata in unt incalzit si se pun galustele intr-un vas cu apa si sare care clocoteste. Cand se termina compozitia, se acopera vasul cu capacul si se lasa sa fiarba la foc mic inca 5-6 minute. Se intorc apoi cu lingura si se lasa sa mai fiarba pana cand galustele cresc bine. Se scurg si se servesc cu smantana deasupra.
Covrigei cu sare si chimen
250 g smantana, 250 g margarina, 2 oua, 900 g faina, 50 g drojdie, 150 ml lapte, 2 lingurite zahar, sare.
Din ingredientele de mai sus se framanta un aluat care se lasa la crescut. Cand este gata se intinde o foaie mai groasa si se taie covrigei cu forma. Se ung cu ou batut spuma peste care se presara chimen. Se coc la foc potrivit.
Comentarii