150 g faina, 60 g unt sau untura, 250 ml apa, 4 oua, 2 linguri de brânza, sare, piper. Pentru sos: 1 lingura de unt, 2 linguri de faina, 2 cesti cu lapte, 2 linguri brânza rasa, sare. Se pune intr-o cratita la foc apa cu untul sau untura si un vârf de cutit de sare. Când da in clocot se toarna faina, toata dintr-o data, si se amesteca bine pâna se desprinde aluatul de pe cratita. Se da la o parte, se mai amesteca iar când s-a racit se adauga pe rând ouale. Compozitia nu trebuie sa fie moale. Se pune putin piper si brânza rasa. Se pregateste o cratita cu apa clocotita si sare, se ia cu lingurita din compozitie si se da drumul galustelor in apa. Se fierb la foc mic vreo 20 minute, sa nu se sfarâme. Intre timp se pregateste sosul. Se prajeste o lingura buna de faina cu o lingura de unt, se stinge cu lapte si se adauga 2 linguri de brânza rasa. Se asaza galustele intr-o forma cu putin unt, se toarna sosul deasupra, se presara brânza rasa si se da la cuptor, la foc potrivit, o jumatate de ora.
Comentarii