1 pachet foi lasagne. Pentru umplutura: o ceapa, 3-4 catei usturoi, o legatura patrunjel, 250 g carne tocata, 7 linguri faina, 2 cani supa de legume, 200 g cascaval ras, 1 ou, 50 g pesmet, 250 g smantana, sos de rosii, 5 linguri unt, 1,5 litri lapte.
Se pune ceapa, usturoiul si patrunjelul, toate tocate sa se caleasca in putin ulei, apoi adaugam carnea, faina si supa de legume, sare, piper si se fierb 15 minute amestecand continuu. Cand se raceste, se adauga oul, putin cascaval ras si pesmetul. Intr-o oala se face sosul bechamel din unt, faina si lapte. Se unge o tava cu unt si apoi cu putin bechamel, se pune un rand de foi lasagne, se ung cu bechamel, apoi cu umplutura, se stropeste cu putina smantana si sos de rosii si cascaval ras, apoi alt rand de foi si tot asa. La sfarsit se pune bechamel un strat mai gros. Se acopera cu o folie de hartie-aluminiu si se da la cuptor 30 minute la 200 grade. Se ia folia de deasupra si se mai lasa pana se rumeneste.
Fursecuri cu ciocolata
200 g unt, 300 g zahar pudra, 600 g fulgi de ovaz, 2 oua, 300 ml lapte, sare, o lingurita bicarbonat, 350 g ciocolata de menaj.
Se amesteca untul, zaharul pudra intr-un castron pana capata o consistenta cremoasa. Se adauga fulgii de ovaz. Se bate oul, se amesteca bine cu untul. Se incorporeaza faina, sarea si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Se adauga ciocolata, se framanta. Fursecurile se pun cu o lingurita in tava si se aplatizeaza putin. Se coc in cuptor la 150 grade 10-15 minute.
Comentarii