6 gulii mijlocii, o lingura unt, o ceapa, o lingurita faina, o ceasca zeama de carne sau apa, o lingura bulion, 2 lingurite zahar, sare.
Se aleg numai gulii tinere, celelalte fiind atoase. Se curata si se taie felii groase de jumatate centimetru si se inabusa cu putin unt. Separat se rumeneste o ceapa taiata marunt, se adauga faina, se sting cu putina zeama de carne sau cu apa. Se adauga bulion de rosii si doua lingurite de zahar ars. Se toarna peste gulii, se lasa sa scada. Se serveste fierbinte.
Covrigei
500 g faina, 125 g unt, 2 oua intregi, 1 galbenus, 3 linguri zahar, 30 g drojdie, 1/2 ceasca lapte, 1/2 lingurita sare, zahar si migdale pentru presarat deasupra.
Se face un aluat din drojdie inmuiata cu jumatate ceasca de lapte cald, faina, unt, doua oua intregi, un galbenus, zahar si sare. Se fac covrigei rotunzi, se coc la foc iute si cand sunt aproape gata, se ung cu unt si se presara cu zahar si cu migdale pisate.
Comentarii