1,5 kg cartofi, 500 g tomate, 400 g ardei, 250 g cascaval, 60 g unt, 350 g smântâna, sare si piper, dupa gust. Cartofii se curata, se spala si se taie in felii foarte subtiri. Tomatele se oparesc putin, se curata de pielite si se taie in felii. Ardeii se curata, se spala si se taie felii subtiri. Cascavalul se rade sau se taie in cuburi mici. Cartofii se sareaza si se pipereaza, jumatate din ei se pun intr-o tava unsa cu unt. Deasupra se pun tomatele, ardeii, cascavalul, in aceasta ordine. Cu restul de cartofi se acopera. Smântâna se incalzeste si se toarna deasupra. Se adauga bucatele de unt si putin cascaval ras. Se da vasul in cuptorul deja incalzit pentru 60 de minute, la 220sC. Se serveste cu salata verde
Friptura de porc cu alune
550 g muschi file de porc, 200 g frunze proaspete de salvie,...
Comentarii