600 g muschi de porc, 300 g sunca, 1-2 lamai, 75 g unt, 1 pahar vin rosu, sare, piper.
Muschiul se taie felii si se bate, apoi se sareaza si se pipereaza. Peste feliile de muschi, se pun cate doua felii de sunca, iar peste sunca, se asaza cate o felie de lamaie, se ruleaza si se prinde cu o scobitoare. Intr-o tigaie cu putin ulei, se prajesc pe ambele parti rulourile, care s-au dat prin faina. Separat, intr-o cratita, se pun 75 g unt, sare, piper si un pahar cu vin, se adauga bucatile de muschi si se lasa sa dea cateva clocote.
Chec rapid
5 oua, 6 linguri ulei, 300 g zahar, 6 linguri apa, 300 g faina.
Se pun la fiert zaharul si apa, iar dupa ce a clocotit doua minute se amesteca bine cu albusurile batute spuma, dupa care se pun galbenusurile pe rand, apoi uleiul, ca la maioneza si, la urma, faina. Se tapeteaza tava cu unt si faina si se coace la foc potrivit.
Comentarii