4 cesti orez fiert, 4 linguri unt, 6 cârnaciori, 200 g sunca, 2 oua, o ceapa, 100 g ton, ciuperci, ceapa verde.
Se fierbe orezul in apa sarata, cu câteva ore inainte de pregatirea mâncarii. Dupa ce a fiert, se scurge si se spala cu apa rece. Cârnaciorii, sunca, ciupercile si ceapa se taie felii subtiri si se prajesc usor in unt. Se adauga putina apa calda si se lasa cratita la foc mic, sa fiarba in câteva clocote. Dupa ce sosul a scazut, se adauga orezul (incalzit in prealabil), tonul rupt in fâsii marunte si ouale batute ca pentru omleta. Se amesteca incet, lasând cratita pe foc foarte putin timp, pâna ce compozitia devine omogena.
Mascota
Crema: 250 g ciocolata menaj, 100 g unt, 4 oua.
Pentru montat: cuvertura de ciocolata, o forma rotun-da cu diametrul de 18-20 cm destul de adânca.
Se topeste ciocolata pe aburi. Se adauga untul bucatele amestecând mereu apoi galbenusurile si la sfârsit albusurile batute spuma. Vasul cu compozitia se lasa mereu pe baie de abur. Se unge cu unt o forma si se imbraca in cuvertura de ciocolata, se lasa sa se raceasca bine, apoi se pune crema in ea si se da iarasi la frigider câteva ore. Se rastoarna cufundând forma câteva minute in apa calda. Se poate aranja mascota folosind forme mici – pentru tarte – tapetate cu hârtie pergament sau staniol si unse cu unt.
Comentarii