miercuri, 25 iunie 2025
miercuri, 25 iunie 2025

Retete culinare

Retete si sfaturi culinare de la cititori.

Praz umplut

10 fire praz gros, 4 linguri orez, 3 linguri ulei, 2 cepe, o lingura rasa faina, 1 pahar suc de rosii, o lingurita suc de lamâie. Se curata prazul, se opareste partea alba, se taie în bucati de 5-6 cm si apoi se scoate miezul. Intr-o cratita se pune ulei în...

Citeste mai departe

Naut în sos de unt

2 conserve naut (de 400 g), 50 g unt, o ceapa, 20 g ghimbir, 5 catei usturoi, 50 g pasta rosii, o lingurita chimion macinat, o lingurita Garam Masala, o lingurita pudra chili, 100 ml smântâna dulce, sare, piper. Se topeste la foc mic untul într-o cratita. Se adauga ceapa tocata...

Citeste mai departe

Carne tocata cu penne

500 g penne, 500 g carne tocata vita-porc, 2 linguri ulei de masline, 400 g rosii din conserva, sare, piper, zahar, ierburi aromatice, 150 g telemea. Pennele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Se prajeste carnea tocata într-o cratita mare, în ulei încins. Se adauga rosiile din conserva, iar dupa...

Citeste mai departe

Cotlet de porc la cuptor

1 kg cotlet porc, 8 coaste afumate de porc, 10 ciuperci champignon, 6 cartofi, 150 ml vin alb, 400 ml apa, sare, 2-3 catei de usturoi, rozmarin, 50 ml ulei, 3 linguri ulei de masline, cimbru, oregano, busuioc, coriandru, boia dulce. Se taie cotletul de porc, se unge cu ulei, sare...

Citeste mai departe

Cartofi gratinati

700 g cartofi, 200 g brânza telemea, 200 ml smântâna de gatit, 2 oua, o ceapa, 50 ml ulei, 1/2 lingurita cimbru uscat, 1/2 lingurita busuioc uscat, 1/2 lingurita rozmarin uscat, sare, piper, 50 g parmezan ras. Se spala cartofii si se fierb în coaja circa 20 minute (sa nu fie...

Citeste mai departe

Cum alegem fondul de ten?

Fara îndoiala, atunci când tenul dumneavoastra are nevo-ie de hidratare, este ridat, lipsit de luminozitate si de stralucire, un fond de ten bine ales va scoate din impas rapid. – Daca aveti deja riduri evidente este nevoie de un fond de ten cu efect de lifting si cu actiune antiîmbatrânire. Alegeti...

Citeste mai departe

Sos Tzatziki

2-3 castraveti, 150 g iaurt sau smântâna, o lingura ulei masline, o legatura marar, 3 catei usturoi, sare, piper. Castravetii se curata de coaja, se taie cubulete, se presara putina sare si se pun la scurs într-o strecuratoare. Usturoiul se toaca marunt. Toate ingredientele se amesteca bine si se orneaza cu...

Citeste mai departe

Mâncare de linte cu dovlecel

150 g linte rosie, 500 g dovlecel, 2 morcovi mici, 2 cepe verzi, 6 catei usturoi, o lingurita boabe coriandru, o lingurita curry, 100 ml lapte de cocos, o lingurita ulei de masline, 1/2 lingurita ienibahar. Se încinge uleiul într-o tigaie si se pun dovlecelul, morcovii, ceapa si usturoiul tocate. Se...

Citeste mai departe

Peste pe pat de legume

1 macrou afumat, 3-4 rosii cherry, 500 g ciuperci, o vânata, 1 morcov, 1 dovlecel, 2 linguri pasta de tomate, piper, dafin, lamâie. Intr-o tigaie, se calesc în ulei, ciupercile taiate felii, vânata, dovlecelul si morcovul taiate cubulete, dupa care, se adauga o ceasca de apa, pasta de tomate, condimentele si...

Citeste mai departe

Pui cu susan

150 g piept de pui, 2 linguri unt, 2 linguri sos de soia, 100 g faina, 75 g seminte susan, sare, piper. Se rumenesc semintele de susan 5-10 minute în cuptor, fara sa se arda. Se amesteca faina cu sare, piper si semintele si se asaza pe o hârtie de copt....

Citeste mai departe

Telina cu ciuperci

3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura smântâna sau bulion de rosii, patrunjel verde, o lingurita faina, o lamâie. Se curata telina, se taie felii groase care se pun la fiert. Se taie ceapa marunt si se caleste într-o cratita cu unt împreuna cu ciupercile taiate...

Citeste mai departe

Pui cu susan

150 g piept de pui, 2 linguri unt, 2 linguri sos de soia, 100 g faina, 75 g seminte susan, sare, piper. Se rumenesc semintele de susan 5-10 minute în cuptor, fara sa se arda. Se amesteca faina cu sare, piper si semin-tele si se asaza pe o hârtie de copt....

Citeste mai departe

Pui în sos de mustar

8 pulpe de pui inferioare, 2 linguri ulei, o ceapa alba, 100 ml vin alb sec, sare. Sos de mustar: 2 linguri otet alb, 2 linguri apa, 1/2 lingurita piper alb macinat, 2 galbenusuri, 100 g unt, o lingura zeama lamâie, o lingura mustar iute, sare, piper. Se spala pulpele, se...

Citeste mai departe

Dovlecei umpluti

6 dovlecei mijlocii, 200 g brânza de vaca, 1 ou, o lingura pesmet, 2 linguri orez, o ceapa, o lingurita verdeata tocata, 2 linguri unt, 4 rosii sau o lingura bulion. Se curata de coaja dovleceii, se taie în doua sau în trei bucati, dupa marime, si se scobeste miezul. Separat...

Citeste mai departe
Page 2 of 125 1 2 3 125

ARTICOLE POPULARE