• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 20 iunie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 20 iunie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Palmier cu cafea

Palmier cu cafea

28 martie 2001
in Retete culinare
A A

1 cescuta zahar, 200 g faina, 100 g unt, 1/2 pahar de apa, un praf de sare: glazura de cafea.

Se framânta o pasta din faina, unt, apa si sare. Pe planseta presarata cu zaharul tos se întind foi subtiri dreptunghiulare, late de 20 cm care se ruleaza din doua extremitati deodata spre mijloc pâna se întâlnesc. Acest rulou se taie în rondele de 1 cm grosime. Se presara zahar tos pe tava pe care se asaza rondelele de pasta, la distante mari unele de altele. Se introduc în cuptorul încalzit iar dupa circa 10 minute se intorc pe cealalta parte si se coc înca aproximativ 10 minute. Se prepara glazura de cafea si se întinde, cu un cutit, un strat destul de gros peste prajituri, dupa ce se racesc. Se mai tin câteva minute în cuptor încins, dar fara flacara. Glazura de cafea: 200 g zahar, 1 albus de ou, 2 linguri nescafe, 1 lingura apa. Se dizolva nescafe-ul în apa. Se amesteca zaharul si albusul batut spuma tare si se adauga cafeaua. Se întinde pe prajitura rece si se mai tine în gura cuptorului cald pâna în momentul în care glazura devine opaca.

ShareTweet
Articolul precedent

CARMEN CIOBANICA, pictorita – Membra a Uniunii Artistilor Plastici

Urmatorul Articol

De la fictiunea stiintei la fictiunea literaturii

Articole Similare

Femina Club

Pui haiducesc

16 iunie 2025

3 pui mici, 100 ml ulei, 5 rosii, 1 pahar vin, 100...

Femina Club

Stiuca în sos de smântâna

9 iunie 2025

O stiuca de 600-800 g, o ceapa, 1 morcov, 100 g ciuperci,...

Femina Club

Creveti la tigaie

2 iunie 2025

250 g creveti, o ceapa, 3 catei usturoi, 1 ardei kapia, 400...

Femina Club

Supa de mazare cu creveti

26 mai 2025

400 g mazare, o ceapa, 2 linguri unt, 150 ml vin alb,...

Femina Club

Supa de cuscus cu legume

19 mai 2025

O ceapa, 1 morcov, 1 fir telina apio, 1/2 pastârnac, 1 ardei...

Femina Club

12 mai 2025

Dovlecei umpluti 4 dovlecei, 3 rosii, 2 oua, 4 linguri smântâna, 200...

Urmatorul Articol

De la fictiunea stiintei la fictiunea literaturii

10 + 1 intrebari si...Un comitet pentru Univers!

Obsesiile transcendentale si imperfectiunile generale

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

12 iunie 1519 – S-a nascut Cosimo de Medici

16 iunie 2025

Cosimo I de’ Medici (1519-1574) a fost primul Duce de Florenta si,...

Citeste mai departe
Blitz

Cleopatra, superproductia care a adus Hollywood-ul la un pas de ruina

16 iunie 2025

Filmul „Cleopatra”, regizat de Joseph L. Mankiewicz, este cunoscut nu doar ca...

Citeste mai departe
Blitz

Rubens la Palat

16 iunie 2025

Cea mai valoroasa pictura din România este prezentata la Palatul Culturii din...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Carnea rosie si riscul de cancer

16 iunie 2025

Alimentatia, respectiv calitatea hranei de fiecare zi este frecvent „surclasata” de interese...

Citeste mai departe
Femina Club

„Amprentele” tineretii

16 iunie 2025

Ingrijirea tenului matur este esentiala în lupta cu ridurile, pentru mentinerea „amprentelor”...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 16-22 iunie 2025

16 iunie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Porniti într-o calatorie si veti fi uimiti de diferenta, deoarece...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.