• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 16 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 16 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Palmier cu cafea

Palmier cu cafea

28 martie 2001
in Retete culinare
A A

1 cescuta zahar, 200 g faina, 100 g unt, 1/2 pahar de apa, un praf de sare: glazura de cafea.

Se framânta o pasta din faina, unt, apa si sare. Pe planseta presarata cu zaharul tos se întind foi subtiri dreptunghiulare, late de 20 cm care se ruleaza din doua extremitati deodata spre mijloc pâna se întâlnesc. Acest rulou se taie în rondele de 1 cm grosime. Se presara zahar tos pe tava pe care se asaza rondelele de pasta, la distante mari unele de altele. Se introduc în cuptorul încalzit iar dupa circa 10 minute se intorc pe cealalta parte si se coc înca aproximativ 10 minute. Se prepara glazura de cafea si se întinde, cu un cutit, un strat destul de gros peste prajituri, dupa ce se racesc. Se mai tin câteva minute în cuptor încins, dar fara flacara. Glazura de cafea: 200 g zahar, 1 albus de ou, 2 linguri nescafe, 1 lingura apa. Se dizolva nescafe-ul în apa. Se amesteca zaharul si albusul batut spuma tare si se adauga cafeaua. Se întinde pe prajitura rece si se mai tine în gura cuptorului cald pâna în momentul în care glazura devine opaca.

ShareTweet
Articolul precedent

CARMEN CIOBANICA, pictorita – Membra a Uniunii Artistilor Plastici

Urmatorul Articol

De la fictiunea stiintei la fictiunea literaturii

Articole Similare

Femina Club

Piept de pui în sos

14 iulie 2025

1 piept de pui mare, 5 ml ulei de masline, 3 catei...

Femina Club

Telina cu sos de smântâna

7 iulie 2025

1,5 kg telina, 50 g unt, 50 g faina, o cana lapte,...

Femina Club

Ostropel cu aripioare

30 iunie 2025

1 kg aripioare, 125 ml ulei, 2 cepe, 1 morcov, o jumatate...

Femina Club

Rizoto cu limba de vitel

23 iunie 2025

O ceasca orez, o limba de vitel, o ceapa, 1 morcov, 1...

Femina Club

Pui haiducesc

16 iunie 2025

3 pui mici, 100 ml ulei, 5 rosii, 1 pahar vin, 100...

Femina Club

Stiuca în sos de smântâna

9 iunie 2025

O stiuca de 600-800 g, o ceapa, 1 morcov, 100 g ciuperci,...

Urmatorul Articol

De la fictiunea stiintei la fictiunea literaturii

10 + 1 intrebari si...Un comitet pentru Univers!

Obsesiile transcendentale si imperfectiunile generale

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

10 iulie 138 d.Hr. – A murit împaratul roman Hadrian

14 iulie 2025

Pe 10 iulie 138 d.Hr., la vârsta de 62 de ani, împaratul...

Citeste mai departe
Blitz

Pedro Pascal – gloria nu vine niciodata prea târziu

14 iulie 2025

Pedro Pascal este astazi una dintre cele mai iubite si respectate figuri...

Citeste mai departe
Blitz

Povestea Trovantilor

14 iulie 2025

Formarea Trovantilor de la Ulmet si Ciupercile de la Odaile pot fi...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Cancerul de tiroida si sarea iodata

14 iulie 2025

Proprietatile si efectele folosirii unor preparate si produse nu se limiteaza niciodata...

Citeste mai departe
Femina Club

Riscurile ultravioletelor

14 iulie 2025

Agresivitatea si nocivitatea razelor ultraviolete impun prudenta din partea dumneavoastra. Se stie...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 14-20 iulie 2025

14 iulie 2025

BERBEC 21.03-20.04: In aceste zile va puteti distra, pentru ca va simtiti...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.