500 g sardele, 250 g unt, zeama de lamaie, o ceapa, o lingurita mustar, un varf de cutit zahar, 120 ml ulei, sare, un varf de cutit cu boia de ardei dulce.
Se dezoseaza sardelele, se spala si se freaca bine cu unt batut in prealabil spuma. Se adauga boia de ardei, zeama de lamaie, ceapa rasa, mustar, sare, zahar. Peste ingrediente se pune treptat uleiul si se freaca bine.
Biscuiti pentru ceai
600 g faina, 250 g zahar, 150 g unt, 3 oua, 100 g smantana, 1 plic praf de copt, zahar vanilat.
Untul se amesteca bine cu zaharul, se adauga galbenusurile, smantana, praful de copt, zaharul vanilat si faina. Se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se lasa sa se odihneasca doua ore, apoi se intinde o foaie cu grosimea de 4-5 mm, se taie cu forme de biscuiti, se asaza in tavi si se coc la un foc potrivit.
Comentarii