750 g carne macra, o ceapa mijlocie, o felie de paine, 1 morcov, 1 cartof, 1 ou (sau o ligura de faina), sare, piper, verdeata tocata, 2 Iinguri pesmet.Pentru sos: o ceasca smantana, o lingura faina (sau o lingura unt, 2 linguri faina, o ceasca apa, 2 linguri smantana), o lingurita marar tocat.
Se pregatesc perisoare mici, rotunde, care se dau in faina si se prajesc in ulei. Se asaza intr-o cratita. Se toarna deasupra smantana batuta cu o lingura de faina. Se adauga o lingurita de marar tocat fin si se potriveste de sare. Pentru a se face economie de smantana, se poate prepara separat un sos alb dintr-o 1/2 lingura de unt si o lingura de faina. Se stinge cu o ceasca de apa (sau de lapte) si se adauga o lingura sau doua de smantana. Se pune sare si marar. Se toarna deasupra perisoarelor si se lasa sa fiarba putin, la foc mic.
Comentarii