4 macrouri, 4 fire de praz, 2 ardei, 100 ml ulei, 2 linguri de bulion, marar, busuioc, sare, piper.
Prazul si ardeiul se curata si se taie rondele, apoi se inabuse cu putina apa. Se adauga bulionul, sare, piper, busuioc si marar tocate marunt. Pestele se curata si se scurge bine de apa, apoi se freaca putin cu sare si un condiment. Se face un pat de legume intr-o tava potrivita, se asaza pestele deasupra si se lasa la cuptor, la foc mic.
Prajitura cu scortisoara
250 g faina, 4 oua, 100 g zahar, 1 plic praf de copt, o lingurita scortisoara, 2 linguri miere, cateva nuci.
Se bat spuma ouale cu zaharul. Se adauga faina, mierea calduta, scortisoara si praful de copt. Se amesteca totul foarte bine. Dupa aceea se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Deasupra se presara nuci taiate marunt. Se da la cuptor la foc potrivit.
Comentarii