2 kg peste, 3 cepe, otet, ulei, cateva foi de dafin, sare, piper, boabe de mustar, boabe de coriandru.
Se curata si se spala pestele (se inlatura capul), se portioneaza, se da sare si se pune intr-un vas. Se taie ceapa rondele si se amesteca impreuna cu pestele. Se fierbe otetul cu apa (la 1 litru de otet se adauga 200 ml apa). Dupa ce da in clocot, se toarna in vasul cu peste care se acopera. Se lasa cateva ore dupa care se pune pestele cu ceapa si foile de dafin in borcan. Se toarna o lingura de ulei (la un borcan de 400 g) si marinata. Se leaga borcanele si se dau la rece. Dupa 2-3 saptamani, pestele se poate consuma.
Tarta cu dovleac si nuca
300 g biscuiti populari, 10 linguri zahar, 2 pliculete zahar vanilat, praf de scortisoara, 100 g unt, 1 pahar lapte, 300 nuci, 500 g dovleac ras.
Pentru aluat se maruntesc bine biscuitii, apoi se amesteca bine cu 4 linguri zahar, 50 g unt si paharul cu lapte caldut. Se face o pasta de biscuiti care se pune intr-o forma de tarta. Separat, se da prin blender dovleacul ca sa iasa ca o pasta si se amesteca bine cu nucile maruntite, cu 6 linguri zahar, zaharul vanilat, scortisoara si inca 50 g unt. Se pune peste aluatul de biscuiti aceasta compozitie si se orneaza cu nuci. Totul se da la cuptor pentru 40-50 de minute, pana se coace bine dovleacul. Se serveste rece.
Comentarii