300 g orez, 1/2 pahar cu ulei, 1-2 linguri cu unt, 500 g peste slab. Orezul spalat si scurs se pune peste untul incalzit, se caleste (fara sa prinda culoare). Se stinge cu zeama de zarzavat sau zeama in care a fiert pestele. Se sareaza, se pipereaza, dupa gust, si se fierbe incet, pâna ce orezul a absorbit tot lichidul (bobul sa ramâna intreg). Bucatile de peste se prajesc usor, pâna capata o culoare aurie; se scot, se pun intr-o cratita. Se adauga un pahar cu vin alb, 4 linguri de bulion de rosii, câteva masline fara sâmburi si câteva bucati de arpagic tocate marunt. Se fierb acoperit câteva minute. Orezul se serveste cu mâncarea de peste, ca garnitura, presarat cu patrunjel verde tocat, sau cu cascaval ras. Se asaza pe un platou: mâncarea la mijloc si orezul de jur-imprejur.
Comentarii