1 kg pipote de pasare, 125 ml ulei, 4 cepe, 2 linguri bulion de rosii, 100 ml vin, piper, sare.
Pipotele se curata, se spala, se sareaza si se calesc in ulei. Cand sunt gata se scurg iar in uleiul ramas se caleste ceapa, care se stinge cu bulionul subtiat cu apa si se fierbe totul o jumatate de ora. Cand sosul a inceput sa scada, se adauga vinul, se potriveste de sare, piper si se lasa sa mai scada.
Mere in aluat de clatite
1 kg mere, 300 g faina, 3 oua, 800 ml lapte, 125 g zahar pudra, 1 plic zahar vanilat, ulei, sare.
Din lapte, faina, oua, 25 g zahar si putina sare se prepara o compozitie de clatite ceva mai groasa care se lasa sa stea la rece o jumatate de ora. Merele se curata de coaja, se indeparteaza mijlocul si se taie felii cu grosimea de 3-4 mm, care se trec prin compozitia de clatite si se prajesc in ulei. Cand sunt gata se presara cu restul de zahar farin amestecat cu cel vanilat.
Comentarii