Sunt necesare: 1 kg de cartofi, nucsoara rasa, 200 g costita afumata, 2 ardei grasi rosii (sau 2 gogosari sau ardei kapia), cimbru, sare, piper, boia de ardei, 4 oua fierte tari, 100 g cascaval ras. Se fierb cartofii si se zdrobesc, preparându-se un piure spumos. Se taie costita în felii fine care se prajesc. Dupa ce se scot feliile de costita, în grasimea ramasa se pun ardeii taiati feliute si cimbrul. Se condimenteaza cu sare, piper si boia, apoi se pune totul în piureul de cartofi, se amesteca si se rastoarna într-o forma unsa. Ouale fierte tari se curata, se taie pe lung, în jumatate si se asaza pe piure cu galbenusul în sus. Se pun deasupra feliile de costita si cascavalul ras. Se lasa la cuptor 10-15 minute. Se presara cimbru si se serveste piureul gratinat fierbinte.
Comentarii