250 g aluat de pâine, 500 g tomate, 250 g ceapa, 20 masline negre, 1 cutie ansoa, 5 linguri cu ulei, sare, piper, cimbru, frunza de dafin. O rosie si o ceapa taiate in felii subtiri se pun intr-o farfurie; peste ele se toarna 2 linguri de ulei. Restul de rosii si ceapa, taiate tot in felii, se inabusa in 3 linguri de ulei pâna când devin un piureu mai putin concentrat. Aluatul se intinde cu vergeaua si se asaza in tava de friptura. Deasupra se intinde pireul de tomate. Pizza se decoreaza cu feliile de tomate si ceapa, pastrate in ulei. Maslinele curatate de sâmburi si cu feliile de ansoa. Se coace 30 de minute la foc potrivit. Cele mai raspândite ingrediente pentru "pizza": tomate, usturoi si parmezan; – tomate, masline, ansoa si capere; – tomate, ceapa, verdeata aromata (magheran) si parmezan; – tomate, jambon, parmezan, ardei; – tomate, ton, parmezan; – tomate, jambon, ciuperci parmezan – tomate, peste, ceapa, parmezan.
Comentarii