500 g carne tocata, 2 felii de franzela, o ceapa verde, cu tot cu codite, 1-2 cartofi cruzi, 3 catei de usturoi, verdeata (marar si patrunjel), 1 vârf de cutit cu bicarbonat, ulei, faina, sare si piper.
Se caleste ceapa taiata marunt, cu tot cu cozi. Se curata usturoiul, se zdrobeste. Se spala si se taie cu foarfeca verdeata. Se curata cartofii, se spala, se rad pe razatoarea cu gauri mici. Se inmoaie feliile de pâine in lapte. Se indeparteaza coaja, se storc bine. Se amesteca totul cu carnea tocata. Se formeaza pârjoale, mari si ovale. Din jumatate de compozitie formam chiftele mici si rotunde. Pârjoalele se dau prin faina si se prajesc pe ambele parti in ulei incins. Se prajesc si chiftelutele mici si rotunde, date prin faina. Pârjoalele se servesc calde, cu cartofi pai sau piure, sau cu sote de legume. Chiftelutele prajite se pun intr-un sos de rosii si se fac chiftelute marinate. Se poate prepara un sos alb, cu usturoi zdrobit si marar mult. Sosul se face din faina, lapte si smântâna. Se introduc chiftelutele si se fierb in câteva clocote. Se serveste cu mamaliguta calda.
Comentarii