2 piepti de pui, 3 linguri amidon, o lingura ulei, 3 catei de usturoi, 5 linguri sos soia, 1,5 linguri otet de vin alb, 6 cepe verzi, 1/4 pahar apa, o lingurita zahar, piper cayenne sau ardei rosu iute pisat.
Se curata pieptul de oase si piele, se taie carnea in cubulete de 1-2 cm. Se trece puiul prin amidon. Se incinge uleiul intr-o tigaie, se adauga puiul si usturoiul tocat. Când puiul e putin rumenit, se pune sosul de soia, otetul, zaharul si apa. Se acopera si peste aproximativ 3 minute se adauga ceapa verde taiata in bucati de 2-3 cm si piperul sau ardeiul rosu. Se mai lasa 2 minute pe foc.
Rulada cu nes
Blat: 1 ou, 250 g zahar pudra, 250 g miez de nuca prajit si tocat, 2 linguri cacao, 20 ml cafea sau esenta de rom.
Crema: 200 g unt, 50 g zahar pudra, 2 linguri nes, 3 galbenusuri.
Pentru ornat: nuca de cocos sau miez de nuca macinat.
Zaharul se amesteca bine cu miezul de nuca, cacaua, oul batut, cafeaua si se omogenizeaza compozitia. Crema: se freaca untul spuma, se adauga zaharul, nesul si apoi galbenusurile pe rând. Se continua sa se amestece pâna se dizolva bine nesul. Pe o folie de staniol sau hârtie pergament se intinde cu mâna o foaie groasa de aproximativ 5 mm. Peste foaie se intinde un strat de crema si se ruleaza cu ajutorul foliei de staniol. Dupa ce se ruleaza, se presara cu cocos sau miez de nuca, se impacheteaza imediat in folie de staniol si se pune in congelator. Din aceste ingrediente se vor obtine doua rulade de aproximativ 30 cm.
Comentarii