1 kg pui, 600 g ciuperci proaspete, 100 g bulion, 100 ml ulei, 4 rosii, o legatura verdeata, piper, sare.
Puiul se taie in bucati, se sareaza si se prajeste in ulei. In uleiul ramas se calesc ciupercile taiate julien, se stinge cu bulion desfacut in apa, se potriveste gustul cu sare si piper, se adauga carnea si se lasa sa fiarba 15 minute. Se curata rosiile de pielita, se taie cuburi, se adauga peste carne si se mai fierbe 10 minute. La servit se presara verdeata. Se serveste cu mamaliguta calda.
Crema de branza cu fructe
250 g branza dulce, 250 g smantana, zahar sau miere dupa gust, coaja si zeama de la o lamaie, 1 mar, o banana, 2 kiwi, cateva boabe de struguri, frisca.
Amestecam bine branza dulce cu smantana, adaugam zaharul sau mierea si coaja de lamaie rasa. Separat, punem fructele proaspete peste care turnam zeama de lamaie. Lasam totul la rece cateva ore. Servim in cupe pasta de branza dulce peste care asezam fructele si ornam cu frisca.
Comentarii