1 kg pui, 100 g unt, 3 cepe, 1 ardei gras, 2 rosii, 3 vinete, verdeata, sare.
Puiul se taie bucati, se sareaza si se prajeste in jumatate din cantitatea de unt. In untul ramas de la prajirea puiului se caleste ceapa tocata marunt si ardeii taiati julien. Se adauga rosiile taiate felii peste pui. Vinetele se curata, se taie felii si se calesc in restul de 50 g de unt. Se adauga vinetele la carne si se da vasul la cuptor pentru aproximativ 25 de minute. La sfarsit se pune verdeata tocata.
Chec cu fulgi de ciocolata
3 banane coapte, 75 g unt topit, 100 g zahar, 1 ou, o lingurita esenta vanilie, o lingurita praf de copt, 185 g faina, 85 g bucatele de ciocolata, sare.
Intr-un castron se pun cele trei banane, se zdrobesc cu o furculita si se amesteca bine. Se adauga untul topit si se amesteca din nou pana se omogenizeaza. Se pun zaharul, oul batut bine, vanilia, praful de copt, putina sare, faina si se amesteca bine toate ingredientele. La urma se adauga bucatelele de ciocolata si se amesteca bine de jos in sus. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata si deasupra se pun din plin bucatele de ciocolata. Se lasa la cuptor 50-60 de minute pana trece testul cu scobitoarea. Cand este gata, se lasa la racit si apoi se serveste.
Comentarii