• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
sâmbătă, 12 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
sâmbătă, 12 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Pulpa de miel cu sos de miere

Pulpa de miel cu sos de miere

28 aprilie 2016
in Retete culinare
A A

 2 kg pulpa de miel, 4 linguri miere, 2 linguri mustar Dijon, 2 linguri rozmarin proaspat, o lingurita piper, o lingurita coaja de lamâie, 3 catei usturoi, o lingurita sare grunjoasa.

 Carnea de miel se spala bine in apa cu otet, de mai multe ori, pentru a nu avea miros. Se rade coaja de lamâie, dupa care se lasa deoparte. Se decojeste usturoiul si se toaca marunt. Intr-un castron mic, se amesteca bine mierea, mustarul, rozmarinul taiat fin, piper, coaja de lamâie rasa si usturoiul. Se toarna acest sos peste carnea de miel si se lasa la marinat, in frigider, peste noapte. Se incalzeste cuptorul foarte bine, se pune carnea de miel intr-o tigaie si se potriveste de sare dupa gust. Se coace timp de 20 minute, apoi se reduce temperatura si se mai tine in cuptor inca o ora. Se lasa carnea in sos pentru a se fragezi, timp de 15 minute inainte de taiere. Carnea de miel marinata se serveste taiata in felii groase, cu putin sos alaturi.

Tort Dobos

 Foi: 6 oua, 120 g zahar, 120 g faina.

 Crema: 300 g zahar, 50 ml apa, 300 g unt, 30 g cacao.

 Glazura: 120 g zahar.

 Se freaca bine galbenusurile cu o lingura cu faina. Se bat bine albusurile cu zaharul si se adauga la galbenusuri cu grija, apoi se pune si faina ramasa. Intr-o forma de tort unsa se coc 6 foi din aluatul rezultat. Crema se prepara punând zaharul sa fiarba cu apa pâna se face un sirop gros, apoi se adauga untul si se lasa sa se fiarba câteva clocote. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca si se adauga cacaua. Pe un platou se pun foile una peste alta, intinzând crema intre ele. Glazura de zahar ars se toarna peste ultima foaie.

ShareTweet
Articolul precedent

Horoscopul saptamanii: 2-8 mai 2016

Urmatorul Articol

28 aprilie 1969 – Presedintele Charles de Gaulle demisioneaza

Articole Similare

Femina Club

Telina cu sos de smântâna

7 iulie 2025

1,5 kg telina, 50 g unt, 50 g faina, o cana lapte,...

Femina Club

Ostropel cu aripioare

30 iunie 2025

1 kg aripioare, 125 ml ulei, 2 cepe, 1 morcov, o jumatate...

Femina Club

Rizoto cu limba de vitel

23 iunie 2025

O ceasca orez, o limba de vitel, o ceapa, 1 morcov, 1...

Femina Club

Pui haiducesc

16 iunie 2025

3 pui mici, 100 ml ulei, 5 rosii, 1 pahar vin, 100...

Femina Club

Stiuca în sos de smântâna

9 iunie 2025

O stiuca de 600-800 g, o ceapa, 1 morcov, 100 g ciuperci,...

Femina Club

Creveti la tigaie

2 iunie 2025

250 g creveti, o ceapa, 3 catei usturoi, 1 ardei kapia, 400...

Urmatorul Articol

28 aprilie 1969 – Presedintele Charles de Gaulle demisioneaza

Povestea memorabilului Daniel Day-Lewis

Povestirile unui aristocrat

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

3 iulie 1423 – S-a nascut regele Ludovic al XI-lea al Frantei

7 iulie 2025

Supranumit „Regele Paianjen” pentru firea sa vicleana si reteaua de aliante si...

Citeste mai departe
Blitz

„Schema feniciana” – o comedie neagra pentru zile albe

7 iulie 2025

Cunoscutul, dar si controversatul regizor Wes Anderson revine în atentia publicului cu...

Citeste mai departe
Blitz

Colectie vestimentara

7 iulie 2025

Expozitia ROYAL, care include lucrari inspirate din viata si activitatea Reginei Maria,...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Sa întelegem acneea

7 iulie 2025

În general, la un nivel precar de informare si de educatie sanitara,...

Citeste mai departe
Femina Club

Remedii simple

7 iulie 2025

Mai ales vara, multe femei se plâng de senzatia de picioare obosite...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 7-13 iulie 2025

7 iulie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Veti munci din greu pentru a duce lucrurile la bun...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.