500 g carne pentru rasol, 3-4 cepe, 4 linguri unt, sare, piper, putin otet, patrunjel verde.
Se taie marunt ceapa si se pune intr-o cratita impreuna cu cele 4 linguri de unt. Cand ceapa a inceput sa se rumeneasca se adauga rasolul taiat bucatele, se pune sare, piper si se lasa 10 minute la foc domol. Cand se serveste se toarna deasupra putin otet si se presara cu patrunjel tocat.
Clatite americane
1 1/4 cana faina, 1 1/2 cana lapte batut, 1/4 cana zahar, 1/4 cana ulei, sare, 1 ou, o lingurita praf de copt, o lingurita bicarbonat.
Toate ingredientele se amesteca bine cu mixerul si apoi se toarna din compozitie in tigaia unsa cu ulei. Se intoarce, pe partea cealalta cand se intareste compozitia. Trebuie sa aiba aspect frumos rumenit. Se serveste cu miere, siropuri de fructe sau dulceata.
Comentarii