700 g ciolan (de porc), 300 g piept de curcan, 100 g stafide, 80 g caise uscate, 80 g prune uscate, 2 lingurite de gelatina, 2 oua, sare, 1 lingurita de roinita, 1,5 lingurite piper alb, 1 lingura ulei.
Se toaca carnea si piperul, apoi se adauga ouale, stafidele, caisele si prunele uscate taiate cubulete, se presara cu gelatina, se adauga sare, piper alb, se condimenteaza cu roinita, apoi se omogenizeaza bine. Se unge cu ulei o tava lunga, se captuseste cu folie de aluminiu, apoi se toarna masa omogena de carne. Se acopera cu marginile alufoliei, apoi se introduce in cuptor circa 50 minute. Când carnea s-a fragezit, se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, apoi se introduce (impreuna cu tava) in frigider. Se taie in felii inainte de servire. Se serveste cu salata frantuzeasca.
Comentarii