500 g carne tocata, 100 g slanina, o varza rosie, 3 oua, 2-3 felii paine, sare, otet, piper, unt.
Se spala frunzele de varza si se stropesc cu apa sarata, in care s-a diluat putin otet. Carnea tocata se amesteca bine cu oul, painea inmuiata in apa si stoarsa, sarea si piperul. Se ia putina umplutura, se pune pe fiecare foaie de varza, se ruleaza si se prinde cu o scobitoare. Intr-o cratita in care s-a topit unt se prajesc bucatelele de slanina, 2-3 minute. Peste slanina prajita se asaza rulourile de varza si se lasa sa fiarba inabusit.
Crema de oua cu rom
6 oua, 250 g zahar, 1 pahar rom.
Se separa albusurile de galbenusuri. Se pun galbenusurile cu zaharul si romul intr-o cratita pe foc potrivit. Se amesteca incontinuu cu o lingura de lemn pana se ingroasa crema. Se ia de pe foc crema si se adauga cele 6 albusuri batute spuma. Se amesteca repede si se pune in cupe.
Comentarii