1 piept pui, 200 g carne tocata de pui, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben (sau verde), 1 ou, sare, piper, rozmarin.
Batem pieptul de pui cu ciocanul de snitele. Bucata obtinuta o taiem in doua. Amestecam carnea tocata cu ardeii taiati cubulete, oul, sare, piper si rozmarin macinat. Repartizam amestecul pe bucatile de piept si intindem un strat uniform. Asezam bucata de piept pe folie de aluminiu si rulam strans. Punem rulourile impachetate intr-o tava in care am pus un pahar cu apa. Se coace 15 minute la foc iute apoi se scot din folie si se pun inapoi in tava. Le condimentam cu sare si piper, le stropim cu 4-5 linguri ulei de masline si presaram deasupra rozmarin. Se mai lasa la cuptor inca 15 minute pana se rumenesc.
Inghetata de capsuni
500 g capsuni, 400 g iaurt, 100 ml frisca, 6 linguri miere, o lingura zeama de lamaie.
Se curata capsunile de codite, se mixeaza in robot sau blender si adaugam iaurtul si frisca batuta. Punem apoi mierea in cantitatea dorita in functie de gustul acrisor al iaurtului, zeama de lamaie, omogenizam compozitia si dam la congelator. Scoatem vasul din congelator dupa 40 de minute si mixam compozitia pentru a impiedica formarea acelor de gheata. O repunem in congelator pana cand o servim in cupe decorate cu fructe.
Comentarii