1 kg carne de vita, 300 g cabanos, 300 g cascaval, 3 gogosari la otet, 4 castraveti la otet, 3 morcovi, 2 cepe, sare, piper, usturoi, suc de rosii.
Se portioneaza carnea si se bate cu ciocanul de snitele, se condimenteaza, apoi asezam pe fiecare felie câte o fâsie de castravete, cascaval, gogosar, cabanos, apoi rulam strâns, le prindem cu scobitori si le punem la fiert cu usturoi, ceapa, morcov si suc de rosii. Dupa ce sunt gata, se asaza pe un platou si se servesc.
Negresa
4 oua, 1 pachet unt, 3 linguri cacao, 2 cani zahar, o cana faina, ½ cana lapte, o lingurita bicarbonat, arome.
Se pune laptele la fiert cu zaharul si cacaua. Dupa ce a clocotit, jumatate din siropul rezultat se da la rece si in cealalta jumatate se adauga untul, bicarbonatul, faina, galbenusurile, apoi albusurile batute spuma. Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina se pune aluatul si se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a copt si s-a racit, se toarna deasupra siropul dat la rece, apoi prajitura se pastreaza la frigider.
Comentarii