2 conserve de ton, o cana cu orez, 2 ardei grasi, o legatura ceapa verde, 400 g rosii, 2 catei de usturoi, 2 legaturi de patrunjel verde, 100 g maioneza, 3 lingurite cu mustar, 2 linguri cu ulei, zeama de la o lamaie, piper alb macinat, sare.
Orezul se fierbe in apa cu sare si se lasa sa se raceasca. Tonul din conserve se pune intr-un castron si se zdrobeste. Ardeii se taie cubulete, ceapa inele, rosiile se curata si se taie felii. Toate legumele de mai sus se adauga in castron impreuna cu orezul. Patrunjelul se taie si se asaza peste celelalte ingrediente. Se face un sos din: maioneza, zeama de lamaie, mustar, se sareaza, se pipereaza si se adauga uleiul. Usturoiul se curata, se piseaza si se adauga peste sos. Totul se amesteca bine. Se lasa la rece 20 minute.
Comentarii