500 g varza, 200 g sunca, 2 ardei, 2 oua, 100 g masline, 3 rosii, 100 g branza telemea, ulei, otet, sare, piper.
Se toaca toate legumele julien, se da sare, piper, ulei si otet dupa gust, iar la urma, se rade branza, se taie cubulete sunca, rosiile si ouale se feliaza si se amesteca toate.
Negresa
4 oua, 1 pachet unt, 3 linguri cacao, 2 cani zahar, o cana faina, ½ cana lapte, o lingurita bicarbonat, arome.
Se pune laptele la fiert cu zaharul si cacaua. Dupa ce a clocotit, jumatate din siropul rezultat se da la rece si in cealalta jumatate se adauga untul, bicarbonatul, faina, galbenusurile, apoi albusurile batute spuma. Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina se pune aluatul si se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a copt si s-a racit, se toarna deasupra siropul dat la rece, apoi prajitura se pastreaza la frigider.
Comentarii