2 morcovi, 1 patrunjel, 1 telina, 4-5 cartofi, 4-5 linguri de mazare boabe, 2 castraveciori murati, 3 oua, 200 ml ulei, zeama de la o lamâie mare, 10-15 masline fara sâmburi, câteva frunze de salata verde, 300 g jambon sau sunca, mustar, sare, piper. Toate zarzavaturile se fierb în apa cu sare, se lasa sa se racoreasca si se taie în cubulete. Castraveciorii se taie tot în cuburi, la fel 7-8 masline si albusul fiert. Se prepara o maioneza din 2 galbenusuri crude si unul fiert, uleiul si zeama de lamâie. Se amesteca totul cu jumatate de maioneza, se asaza pe o salatiera tapisata cu frunze de salata verde, se da forma dorita, se îmbraca cu maioneza, ramasa si se garniseste cu jambonul taiat feliute, cu masline, rondele de morcov, boabe de mazare, felii de cartofi si patrunjel verde tocat.
Comentarii