2-3 morcovi, o cana orez, 2 cepe, o telina, ulei masline, sare, piper, pasta de tomate.
Ceapa se toaca fin si se caleste in ulei, apoi se adauga morcovul si telina razuite si se mai tin putin pe foc. Dupa aceea se pune orezul bine spalat, o jumatate de cana cu apa si se inabusa pana scade. Se lasa compozitia la racit, se amesteca bine si se impacheteaza sarmalele cu frunza de vita. Intr-un vas se asaza sarmalele, se acopera cu apa si se fierb la foc mic o ora. Cand sunt aproape gata se adauga si pasta de tomate si se mai tine pe foc cateva minute.
Briose cu portocale si ciocolata
2 1/2 cani faina, o lingura praf de copt, sare, 1/2 cana zahar brun, sucul si coaja rasa de la o portocala, 2 oua, o cana lapte, Ľ cana unt topit, o cana bucati ciocolata.
Faina, praful de copt, zaharul si coaja rasa de portocala se amesteca intr-un bol. Separat se bat ouale, se adauga laptele, untul topit si sucul de portocala care se toarna peste ingredientele din bol. Se adauga bucatile de ciocolata si se amesteca din nou. Se incalzeste cuptorul. Intr-o forma de briose se toarna compozitia si se coace.
Comentarii