1 pulpa de miel (din fata), sare, piper, ulei, 2 oua, faina. Se taie pulpa in felii, se bat cu ciocanul de lemn, se sareaza, se dau prin faina, prin ou batut, pesmet foarte fin si se prajesc in mult ulei fierbinte. Sunca fiarta in vin 1/2 pulpa de porc afumat, condimente dupa plac, boabe de piper, foi de dafin, enibahar, vin, sare. Inainte de a fi pusa la fiert, sunca afumata (sau alte afumaturi – muschiul de la porc) se pune 2-3 ore in apa calduta pentru desarat, cu putin otet. Apoi se clateste si se pune la fiert in apa cât sa acopere carnea, trecând putin. Se adauga condimentele dupa plac si 2-3 linguri de otet. Se fierbe lent, la foc incet, cam 3-4 ore. Dupa ce sunca a fost fiarta, se mai adauga vin de calitate buna, foi de dafin, boabe de piper, sare dupa gust si se mai lasa putin la fiert: daca furculita intra usor in carne, inseamna ca este gata fiarta. Se da sa stea la rece in zeama in care a fiert. Apoi se scoate, se taie felii, se aranjeaza pe platou si se serveste ca aperitiv.
Comentarii