400-600 g carne de vitel, 4 felii franzela uscata (30 g), 8 linguri lapte, 2 oua, 4 lingurite ulei, 16 felii de zarzavat, (morcov, patrunjel), sare.
Se curata carnea de pielite si zgârciuri, se taie în doua felii, se bte si se sareaza putin. Franzela se curata de coaja, se înmoaie în lapte, se stoarce, se amesteca cu oul, uleiul si sarea. Se umplu snitelele cu aceasta compozitie, se ruleaza, se prind cu o scobitoare si se pun sa fiarba în apa rece, în care am adaugat si câteva felii de zarzavat. Se fierb la foc încet ca sa nu se desfaca. Se pot adauga 2 lingurite unt când sunt gata. Snitelele se mai pot umple cu carne de vitel, vaca, pasare data prin masina de tocat de 2-3 ori. Se servesc cu smântâna si diferite garnituri de legume sau orez. Pentru aspect se pot adauga câteva felii de morcov fiert si o frunza de patrunjel verde.
Comentarii