1 kg de cartofi, 200 g iaurt, 4 fileuri somon, o lingura unt, 1/2 lingurita boia iute, o legatura patrunjel tocat, 5 linguri lapte, sare, piper, 4 rosii la gratar.
Se curata cartofii, se taie cubulete si se fierb intr-o oala cu apa si sare. Fileurile de somon se ung cu 4 linguri iaurt si se condimenteaza cu sare si piper. Pestele se frige pe gratar. Se scurg cartofii, se adauga iaurtul ramas, untul, boiaua, laptele si patrunjelul tocat. Ingredientele se amesteca pana se obtine o crema. Piureul se serveste cu pestele si se poate stropi cu sosul pe care-l lasa la prajit.
Cornulete de post
270 ml ulei de floarea soarelui, 600 g faina 000, 220 ml de bors, putina sare, 1 plic drojdie uscata, 2 plicuri zahar vanilat, 300 g rahat.
Intr-un castron mare se amesteca uleiul, borsul, sarea, drojdia si vanilia. Cine vrea poate adauga si coaja rasa de lamaie sau de portocale. Se amesteca bine totul, apoi se pune faina si se framanta bine. Cand este gata se lasa la dospit intr-un loc cald. Rahatul se taie betisoare. Dupa ce a dospit de ajuns, se imparte aluatul in 4 bucati si fiecare se intinde separat. Se taie in raze, apoi in capatul de la margine se pune cate o bucata de rahat si se ruleza spre interior. Cornuletele se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi se dau la cuptorul incins si se coc circa 20 de minute. Se pregateste un castron mare cu zahar pudra vanilat si imediat cum se coc, se dau prin zahar.
Comentarii