1/2 ceasca migdale, o ceasca ceapa taiata marunt, 2 catei de usturoi tocati, 2 lingurite ulei, o cana sos de rosii, praf de paprika, o lingurita ardei iute tocat, piper.
Se soteaza ceapa si usturoiul, la foc mediu, pana cand ceapa se inmoaie. Se amesteca incontinuu, adaugandu-se toate celelalte ingrediente, cu exceptia migdalelor. Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul si se lasa 1 minut. Se adauga apoi migdalele si se poate servi.
Turta dulce de post
450 g faina, 250 g zahar, 1/2 pahar apa, o lingurita bicarbonat, un varf de lingurita scortisoara, 1 varf de lingurita cuisoare macinate, 1 pahar nuci, coaja de portocale.
Se caramelizeaza intr-o craticioara 150 g zahar si se stinge cu 1/2 pahar de apa. Se adauga apoi si 100 g zahar. Intr-un castron se cerne faina, se adauga bicarbonatul proaspat cernut, scortisoara si cuisoarele, se toarna incet siropul amestecand bine, iar la sfarsit, nucile si coaja rasa de portocale. Se unge o tava cu ulei, se toarna compozitia si se coace la foc potrivit.
Comentarii