50 g unt, o lingura de faina, 200 g smantana, o ceapa, sare, piper, patrunjel.
Untul se topeste, se adauga faina si se amesteca bine. Se adauga smantana, ceapa taiata fin, patrunjelul tocat marunt, sare si piper. Totul se fierbe pana la consistenta dorita.
Chec cu stafide si sos de lamaie
6 oua, 8 linguri zahar, 1 1/2 cana faina, 1 pachet unt, coaja de lamaie, 1 praf de copt, 100 g stafide inmuiate in coniac, sare, o esenta de vanilie.
Sos: 2 lamai, 4 linguri zahar, 100 ml rom, 50 g stafide, 50 g migdale sau fistic.
Se bat albusurile cu sare, se adauga zaharul, untul taiat cubulete mici si esenta de vanilie. Se omogenizeaza toata compozitia pana devine spumoasa, apoi se adauga faina si un praf de copt. Compozitia se toarna in tava tapetata cu unt si faina si se coace la foc potrivit. Sosul se prepara din zeama de la lamai, zahar, rom stafide si migdale. Toate ingredientele se fierb timp de cinci minute. Dupa ce checul s-a copt se asaza pe un platou si se toarna peste el siropul si fructele.
Comentarii