500 g spaghete, 300 g carne tocata, o ceapa, 2 catei usturoi, 1 ardei gras, 1 morcov, 400 g bulion, dafin, frunze de busuioc tocate, sare, piper, ulei de masline.
Se fierb spaghetele. Ceapa si usturoiul se toaca, ardeiul si morcovul se taie cubulete si se calesc in ulei aproximativ 5 minute, impreuna cu carnea tocata. Se adauga bulionul, putina sare, dafin, busuioc tocat, putina apa si se lasa sa fiarba 20 minute, la foc mic, sub capac. Se condimenteaza sosul si se serveste cu spaghetele fierte.
Banane in aluat
2 banane mari, suc de lamaie, ulei, zahar.
Pentru aluat: 60 g faina, 1 ou, 1 varf de lingurita sare, 1/4 cana lapte, 1/4 lingurita praf de copt.
Aluatul: Se pun intr-un castronel faina, praful de copt si sarea. In mijloc se pune oul care se amesteca bine cu faina. Se adauga treptat laptele, pana cand aluatul are o consistenta relativ moale, se mai amesteca 5 minute si se da deoparte.
Bananele se curata si se taie felii groase, pe diagonala. Se trec prin aluat si se prajesc in ulei incins pana devin aurii. Se scurg de grasime si se stropesc cu lamaie. Se trec apoi prin zahar.
Comentarii