1 kg peste, 400 g spaghete, un praf de ghimbir, un praf de boia iute, 2 linguri otet, ulei de masline, o lingura zahar, 1 catel de usturoi, 2 linguri arahide tocate, sare, piper, coriandru verde.
Pestele se curata, se spala, se taie bucati. Se prepara marinata: usturoiul se zdrobeste si se omogenizeaza cu soia, boiaua, ghimbirul, 3 linguri cu ulei de masline, otetul, zaharul. Se adauga pestele, se amesteca. Se da la rece o jumatate ora. Se fierb spaghetele, se scurg. Se scot bucatile de peste, se scurge de marinata si se prajesc in ulei. Se scoate pestele si in uleiul ramas se prajesc alunele. Spaghetele se amesteca impreuna cu marinata, vinul si alunele. Se presara coriandru proaspat tocat.
Tort de biscuiti
500 g biscuiti, 1 litru lapte, 8 linguri zahar, 2 linguri faina, 4 galbenusuri, 1/2 pahar vin.
Crema: 4 albusuri, 4 linguri zahar, 2 linguri marmelada.
Se freaca intr-o cratita patru linguri de zahar, faina si galbenusurile peste care se toarna laptele clocotit. Se pune pe foc, se amesteca si cand incepe sa se ingroase, se adauga 1/2 pahar cu vin. Se pun intr-un castron biscuitii rupti in bucati mici. Deasupra se toarna crema de vin fierbinte. Se da la rece. A doua zi se asaza compozitia pe o farfurie rotunda, in forma de tort, sau dreptunghiulara. Se bat albusurile spuma cu patru linguri de zahar si marmelada si se acopera tortul complet cu aceasta spuma.
Comentarii