500 g pulpe de pui, 1-1/2 kg spanac, o ceapa, 2-3 catei de usturoi, 100 ml ulei, o lingura pasta de rosii, o radacina de hrean, o lingura cu smantana.
Se spala pulpele, ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Spanacul se spala in multe ape si se opareste. Se strecoara si se toaca pe fundul de lemn. Se pun intr-o cratita 2-3 linguri cu ulei, putina apa si se rumeneste carnea. Se adauga ceapa si usturoiul tocat marunt. Se inabusa amestecand mereu. Spanacul se rumeneste in alta cratita, usor, in ulei, apoi se pune peste carne, se adauga 1-2 linguri cu vin si putina apa. Se lasa sa fiarba. Se face sosul din o lingura pasta de rosii, o lingura faina si se dilueaza cu apa rece. Se toarna sosul in cratita peste spanac si apoi se lasa la cuptor sa dea cateva clocote. Hreanul se curata, se spala si se rade pe razatoarea cu gauri mici. Se amesteca bine cu o lingura cu smantana si se serveste la spanac.
Comentarii