2 linguri ulei de masline, 2 lingurite muguri de pin, 2 linguri stafide, 500 g frunze spanac, 2 linguri otet balsamic.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se adauga stafidele, mugurii de pini si se amesteca pana se rumenesc. Se pun si frunzele de spanac, se amesteca si se gateste apoi la foc mediu. Dupa ce spanacul este gata fiert, se adauga otetul si se amesteca pana se omogenizeaza. Se potriveste de sare si piper dupa gust, apoi se serveste.
Crema de vanilie cu capsuni
500 ml lapte, 100 g zahar, 40 g amidon, 7 galbenusuri, 1 baton vanilie, 50 g unt, 300 g capsuni, 150 g biscuiti, sare.
Se pune laptele la fiert cu zaharul si putina sare. Cand laptele fierbe, se adauga amidonul si se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 5 minute. Intr-un bol mare se pun galbenusurile, se adauga semintele de la pastaia de vanilie si se amesteca bine cu telul, adaugand treptat laptele ingrosat si lasat pana devine caldut. Se pune totul in oala in care a fiert laptele, apoi se lasa la foc mic si se amesteca energic cu telul pana cand ajunge in punctul de fierbere. Se ia de pe foc, se adauga untul si se mai amesteca 1 minut. Se lasa budinca sa se raceasca, apoi se toarna in recipiente. Deasupra se pun capsuni feliate si biscuiti sfaramati.
Comentarii